HALF TON CLASSICS CUP 2024

Ontdek hier de prachtige foto's die genomen werden tijdens de week. Dank aan Pit De Jonghe!

DAY 1 DAY 2 DAY 3 PRIZEGIVING SAILORS BAR INSTALLATION

Van 5 tot 9 augustus 2024 vond de In Advance Half Ton Classics Cup plaats bij de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort (KYCN). Het evenement, dat voor de vijfde keer door onze club werd georganiseerd, werd gekenmerkt door spannende zeilwedstrijden, wisselende weersomstandigheden en indrukwekkende prestaties van de deelnemende teams.

Hoogtepunten van de Wedstrijden

De eerste wedstrijddag begon met lichte wind, waardoor de geplande ‘windward-leeward’ race aanvankelijk werd afgelast. De deelnemers moesten geduld tonen totdat de wind zich enigszins stabiliseerde. Uiteindelijk kon de vloot van start gaan op een 8-mijl lange ‘round the cans’ race langs de kust van Nieuwpoort. De Ierse 2Farr, met Robert O’Leary aan het roer, domineerde deze race en eindigde ruim twee minuten voor Red Cloud, bestuurd door onze eigen Tom Florizoone. King One, met Espen Kamperhaug uit Noorwegen, maakte indruk door na een vroege start alsnog als derde te eindigen.

De rest van de week bood uitdagende weersomstandigheden, met windvlagen die zorgden voor spannende momenten op het water. Ondanks deze uitdagingen slaagden de zeilers erin om hun vaardigheden te tonen in zowel korte, intensieve ‘windward-leeward’ reeksen als langere off-shore races.

Deelnemers en Resultaten

De competitie trok 27 boten uit zeven landen, waaronder sterke vertegenwoordigingen uit Noorwegen, Frankrijk, Ierland, en uiteraard België. Onze clubleden deden het uitstekend: Tom Florizoone (Red Cloud), Jan-Jacob Muyls (Farther Bruyn), Ian Van Burm (Fantasy), Thibaut Martin (Spip), Thomas Janquart (Big Picture) en Winnie Berteloot (SeaYou3) verdedigden met trots de KYCN-wimpel.

Bijzonder was de sterke deelname van vrouwenteams, met de Belgische A+ onder leiding van Ann Callens en de Noorse Midnight X, bemand door een volledig vrouwelijk team. Deze teams leverden indrukwekkende prestaties en toonden de diversiteit en inclusiviteit van de zeilsport.

Proficiat aan Red Cloud, de familie Florizoone, werd na vijf dagen van intense competitie de algehele winnaar van het evenement.

Naast de hoofdprijzen werden er ook speciale onderscheidingen uitgereikt, waaronder de True Half Ton Spirit Trophy, die werd toegekend aan het team dat de essentie van de Half Ton klasse het best belichaamde.

De Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort wil alle deelnemers, vrijwilligers en supporters bedanken die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Dankzij jullie enthousiasme en inzet werd de In Advance Half Ton Classics Cup 2024 een groot succes. We kijken nu al uit naar de volgende editie en hopen jullie opnieuw te mogen verwelkomen in Nieuwpoort.

Deel deze link